Solaris til Vossa Jazz!

Øyvind Rimbereid sitt langdikt Solaris korrigert vart oppført som fullskala teaterframsyning på Det Norske Teatrets Hovudscenen i 2015/2016 og hausta panegyriske kritikkar og fleire Hedda-prisar – mellom anna for musikken til Sjur Miljeteig, og Ane Dahl Torps tolking av hovudpersonen «Aig». I denne konsertversjonen, skreddarsydd for Vossa Jazz, vil Miljeteigs musikk og sjølve teksten få ein enno større plass:

Året er 2480, og jorda er ikkje leveleg stort lenger. Kan dei tomme oljebrønnane vera eit håp, kanskje ei redning? Sjur Miljeteig har laga eit scifi-inspirert lydunivers basert på synth-nostalgi, abstrakte lydkollasjar og improvisert trompet. Sjølvaste Ane Dahl Torp framfører teksten.

Sjur seier til Vossa Jazz:
«Å få lage musikk til et scifi-dikt skrevet på et fiktivt språk må vel være enhver elektronikamusikers våte drøm. Å lage en slik forestilling sammen med kona si på Norges største teaterscene gjorde ikke prosjektet mindre eventyrlig, så allerede under forarbeidet fantaserte jeg om å lage en konsertversjon. Jeg har alltid hatt et litt spesielt forhold til Vossajazz, som var den første jazzfestivalen jeg besøkte på egenhånd, så det er ekstremt stas å få  debutere med konsertversjonen av «Solaris korrigert» nettopp her. Jeg gleder meg enormt. »

Ane seier til Vossa Jazz:
«Ofte på teater er prøveperioden det morsomste. Sjur og jeg jobbet tett og mye med «Solaris korrigert» før vi begynte prøvene og hadde det vanvittig moro. Men å spille det…  det er uten sidestykke den største opplevelsen jeg har hatt som skuespiller, og at Sjur og jeg faktisk skal få gjøre den igjen – men på en ny måte! –  på Vossa Jazz er litt fantastisk.»

Sjur Miljeteig – trompet, elektronikk
Ane Dahl Torp – manus, skodespelar
Kyrre Heldal Karlsen – lysdesign
Asle Karstad – lyddesign
Øyvind Rimbereid – tekst
Peer Perez Øian – regi på originaloppsettinga

Gamlekinoen laurdag 8. april kl. 13:00.

Kjøp billettar hjå TicketCo.

Del gjerne!