Frå 1996 til 2023 i Gamlekinoen

Molvær og Vinger (foto: Vossa Jazz/Martin Sværen)
Molvær og Vinger (foto: Vossa Jazz/Martin Sværen)

Det var klart for en hyggeleg oppsummering med Nils Petter Molvær og frampek mot kveldens tingingsverk frå Oddrun Lilja da Jazznytt ved Audun Vinger inviterte til samtale i Gamlekinoen laurdags morgon.

Nils Petter Molvær var først i stolen – og var med ein gong tydeleg på at han hadde takka nei mange gonger om å gjera Khmer, men når Vossa Jazz tok kontakt i forbindelse med året jubileum var både han og alle hans musikarar klare på at dette ville dei være en del av.  Sjølv om det var «gåsehud feeling» på første øving, hadde det dukka visse utfordringar med å få tak i gamle lydar. Men etter ha besøkt Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana og ha måtte gjenskapt så var en klar. Molvær takka også for god mottaking og tilbakemeldingar både under og etter konserten.  

Det var også tid for å mimre litt om Molvær var også tydeleg på at Vossa Jazz skil seg ut som festival med sin integritet og signatur – og at det var viktig å holde på. Molvær kunne også avsløre at det blir ein mindre turne med Khmer anno 2023.

Og for å prata vidare om 2023 kom Oddrun Lilja i stolen og me kunne få ta del i nokre av hennar tankar bak årets tingingsverk.  Lilja var klar på at det var med ærefrykt hun tok fatt på oppdraget og var også klar på at hun hadde et håpe om at dette også skulle få et liv vidare som Khmer.

Årets tingingsverk skal beskrive livet og vi vil få 10 låtar som speilar ulike fasar av livet. Og her vil få både klassiske element, nord afrikanske inspirasjonar og folkemusikk.

Det er berre å glede seg til tingingsverket – vonar mange nyttar sjansen. Og kanskje lever også årets tingingsverk i 27 år – og me kan ta en ny prat i Gamlekinoen i 2050.

Del gjerne!