Lastar Hendingar

Vossakveik

  • Denne hending er over.
torsdag 29. mars

Kl 14:00

 

makt og motmakt:
TA STYRINGA FOR SVINGANDE

Victor D. Norman, Anne Viken og Einar verenget er alle engasjerte i spørsmål om utvikling og verdiskaping. Kor finn me krafta og kva liv er det laga på landsbygda?

Victor D. Norman er professor i samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole og har vore forskar i ei årrekkje. Han var statsråd i regjeringa Bondevik og har medverka i ei rekkje offentlege utval. Norman er •g skribent, m.a. i DN. Norman utfordrar og provoserer, og med hans innsikt og kompetanse vert det skapt dynamikk og refleksjon i dei fora han uttalar seg.

&laquo,Dersom man ikke samles om lokal makt er det ikkje motmakt det skorter på, men viljen man har til å bruke den makten man har&raquo,.

Anne Viken er utdanna veterinær, med fordjuping i antropologisk medisin. Ho er •g skribent, spaltist, journalist og bloggar. Viken meiner ustanseleg mykje om Distrikts-Noreg. Ho har ei stemme som røskar i etablerte sanningar og førestellingar, og har klare mei- ningar om kva som er Bygde-Noregs største utfordringar.

&laquo,Heller enn å dyrke den upersonlige medkulturen, kan ein dyrke det personlige, nære og ikkje minst unike. Utkantane må faktisk skjerpe seg!&raquo,

Einar verenget har doktorgrad i filosofi, er forfattar og foredragshaldar. verenget er husfilosof i Nitimen, God Morgen Norge, og fast spaltist i DN, Magasinet Dagbladet og i Finansf“rum. Med meir enn tjue års erfaring føreles verenget med stor tyngde omkring spørsmål knytt til etikk, moral og filosofi. Med glimt i auget leverer verenget inspire- rande og tankevekkande presentasjonar som ikkje let tilhøyrarane vera urørde.

&laquo,Hva kan få oss ut av dagliglivets modus og til å begynne å reflektere? &ndash, Ta styringen for svingende!&raquo,

Møteleiar: Sjur Hjeltnes

Karl Seglem. Det vert eit eksklusivt møte med årets Tingingsverkkomponist.

Etter seminaret vert det fingermat og sosial samkome på Fleischer&rsquo,s Hotel.

Opning Vossa Jazz-utstillinga, &laquo,Nowhere better than this place&raquo,&nbsp,
For dei som ynskjer er det høve til å delta på opninga av årets Vossa Jazz-utstilling i Banksmidja klokka 20:00. rets festivalkunstnar er Elin Brissman.

Pris

  • Seminar (med lett servering), fingermat og sosialt samvere på Fleischer&rsquo,s: kr. 550,-
  • Seminar (med lett servering): kr. 250,-

Bindande påmelding til kari@vossajazz.no innan 16. mars.

Alle interesserte er velkomne!

Du kan lasta ned invitasjonen som pdf under her, sjå vedlegg.