Lastar Hendingar

Bergen Big Band med Marius Neset

  • Denne hending er over.
laurdag 9. april

Kl 16:15

Det er duka for eit toppa, bergensk stjernelag på Vossa Jazz 2022!

I fjor fylte Bergen Big Band 30 år, og det feira dei med eit storstilt bestillingsverk til Nattjazz, saman med sjølvaste Marius Neset.

Stjernesaksofonist Marius Neset studerte i København, men er opphaveleg frå Os utanfor Bergen. I 2016 var han det einaste europeiske namnet på Downbeat si liste over framtidas 25 viktigaste jazzmusikarar. Det var godt dei tok han med, for i åra som følgde har osingen ofte vore å finne øverst på plakaten på store jazzfestivalar i inn- og utland.

Dette sa Neset sjølv om samarbeidet, i forkant av Nattjazz-konserten:

Musikken jeg skriver for øyeblikket er en ganske stor kontrast til den tiden vi er inne i nå. Det siste året har vært spesielt, og det har vært umulig å unngå at musikken jeg har komponert for andre prosjekter i 2020 på en eller annen måte har blitt preget av den tiden. Jeg vet fremdeles ikke hvordan det ferdige resultatet blir, men det blir en fin blanding av gjennomkomponerte temaer og lange suiter, med kortere temaer og mye rom for improvisasjon. I tillegg til å ha et sterkt felles uttrykk og sound er det også mange fantastiske solister i Bergen Big Band, som jeg håper vil få mye rom. I tillegg har jeg med meg Anton Eger på trommer, som kanskje er den personen som har spilt musikken min mest i hele verden, og har et rytmisk overskudd som er helt vanvittig. Jeg gleder meg som en unge til konserten, det kommer til å bli utrolig gøy!

Bergen Big Band har samarbeidd med internasjonale storleikar som Terje Rypdal, Karin Krog, John Surman, Paolo Vinaccia, Ståle Storløkken og Andy Shepperd og har tatt Vossa Jazz med storm ved fleire høve sidan oppstarten.

Besetning:
Marius Neset – sopran- og tenorsaksofon, leiar
Michael Barnes – sopran/alto/klarinett/bassklarinett
Paul Fawcus – alto/fløyte/altofløyte
Elisabeth Lid Trøen – tenorsaksofon, fløyte
Aksel Røed – tenorsaksofon, bassklarinett
Thomas Nøkling – baritonesaksofon, bassklarinett
Svein Henrik Giske – trompet (lead)
Are Ovesen – trompet
Børge Styve – trompet
William Grøv Skramsett – trompet
Sindre Dalhaug – trombone
Øyvind Hage – trombone
Pål Roseth – trombone
Tore Bryne Berg – basstrombone
Dag Arnesen – piano
Thomas Dahl – gitar
Magne Thormodsæter – bass
Ivar Kolve – vibrafon
Anton Eger – trommer

 

English
Saxophone player Marius Neset was featured on Downbeat’s list of the 25 most important jazz musicians of the future in 2016, and their prediction seems to have come true: Neset has made a big imprint on the Norwegian and international jazz scene these last years. Bergen Big band turned 30 years last year, and they celebrated by inviting Neset to compose a comissioned work for the big band. The concert at the Nattjazz festival in Bergen was a big hit, and now we get to hear them at Vossa Jazz!