Lastar Hendingar

Arild Andersen Quartet

  • Denne hending er over.
fredag 23. mars

Kl 19:00

Sjølvaste Arild Andersen står for opningskonserten til Vossa Jazz 2018. Andersen, ein verkeleg tungvektar i norsk jazz sidan 1960-talet, tek med seg ei utvida utgåve av trioen han sette saman for konsertserien «European Jazz Legends» i 2016, som resulterte i konsertplata «Rose Window». Dette seier Arild Andersen sjølv om den unike kvartetten som kjem til Vossa Jazz:

«Fra jeg var 29 år har jeg hatt med musikere som er yngre enn meg, som Jon Balke, Pål Thowsen, Nils Petter Molvær, Tore Brunborg, Lars Janson og Bugge Wesseltoft for å nevne noen. Det har alltid vært en egen energi.

For noen år siden hørte jeg Marius Neset og Gard Nilssen i Molde og tenkte at disse må jeg ta med når anledningen byr seg. Gard fikk jeg med i Mingus-prosjektet mitt 2014 og senere i trioen med Helge Lien. Marius blir med for første gang nå på Vossa Jazz. Helge har jeg vært oppmerksom på i mange år og når jeg skulle gjøre konserten i Tyskland i konsertserien «European Jazz Legends» var Helge et naturlig valg.

Alle tre er nå veldig etterspurte og opptatte musikere, så det å få samlet disse til en konsert er spesielt i seg selv… før vi har spilt en eneste tone. Dette gleder jeg meg til.»

Arild Andersen – bass
Gard Nilssen – trommer
Helge Lien – piano
Marius Neset – saksofon

I forkant av konserten opnar Jan Erik Vold offisielt den 45. Vossa Jazz!

English:
Arild Andersen has been a true heavyweight on the Norwegian jazz scene since the late 60s. For this year’s opening concert he brings the same Quartet he used for the concert series «European Jazz Legends» in 2016 – some of Norway’s most sought after jazz musicians.