karl_seglem_foto_sigvor_mala

Pris til Karl Seglem for Tingingsverket 2012

Juryen si grunngjeving:

Nopas Musikkpris 2012 går til en helhetlig suite med varighet på godt over en time. Gjennom ni avdelinger blir vi med på en reise i musikalsk mangfold der stemninger og elementer fra folkemusikken møter uttrykk vi forbinder med jazzen og med en framdrift og groove som stilmessig også peker i ganske andre retninger.

Verket er gjennomtenkt spennende og velstrukturert og komponisten deler raust ut solistroller til medspillerne på hardingfele tangentinstrumenter bass og trommer underveis i tillegg til egne bidrag på bukkehorn og saksofon. Ikke minst hans bruk av bukkehornet i kombinasjon med ny teknologi er nyskapende.

Dramaturgien i verket er spennende fra det poetiske og minimalistiske via det groove- og ostinatbaserte til virkelig monumentale partier.

Komponisten inviterer oss her inn i et lydlandskap som er moderne og tidløst urtid og samtid urbanitet og natur på samme tid men som først og fremst hele tiden bærer hans helt egne personlige musikalske stempel. Verket fikk velfortjent strålende mottakelse da det ble urframført som tingingsverk til Vossa Jazz tidligere i år.

Juryen besto av: John Ivar Bye Tone Hulbækmo Eigil Berg og Ingrid Bjørnov

Les meir om:

Artikkel under:

Arkiv