Merkelappar: voss kunstlag

Opning Vossa Jazz-utstilling

Tor-Arne Moen jobbar med figurativ teknikk med tjukke lag av måling i grove strøk med varierande penselbreidde.

Festivalkunstnar 2019: Tor-Arne Moen

Tor-Arne Moen (f 1966) er målar, grafikar og forfattar med atelier på Notodden. Han er utdanna ved Kunsthøyskolen i Bergen og hadde sitt gjennombrot med ein serie måleri til Hamsuns samlede verker tidleg på 90-talet. Sidan har han målt seg gjennom eit stort spekter og vore innom dei fleste klassiske, figurative disiplinar. I to periodar og frå 2017 har han jobba med nostalgisk tilnærming til materialet med utgangspunkt i gamle svart/kvit-fotografi som… Les meir »

Vossa Jazz-kunstnar Kristin Austreid

Vossa Jazz-utstillinga opnar!

Avisa Hordaland har snakka med årets Vossa Jazz-kunstnar, Kristin Austreid. I kveld er det duka for opning i Banksmidja kl 20.00 og kunstnaren er klar. “Store oljemåleri der dyneliknande stoff og nakne armar ser ut til å gå igjen, står og heng rundt oss i Banksmidja. Saman med andre element ligg dei gjerne samanfiltra, som… Les meir »

Årets Vossa Jazz-kunstnar: Kiyoshi Yamamoto!

Sjølv om han jobbar med flere medie innan visuell kunst kallar han seg fyrst og fremst tekstilkunstnar. Veven på plakaten er handvevd! Kiyoshi er oppvaksen i Brasil med japanske foreldre og det er denne multikulturelle bakgrunnen som inspirerar han til å jobba med kunst. Utstillinga er ei forlenging av masterprosjeket This is not the right… Les meir »