Merkelappar: festivalopnar

Opningstalen

Her kan du lesa Lars Saabye Christensen sin opningstale til årets festival

Jan Erik Vold opnar Vossa Jazz!

Lyrikar, omsetjar, litteraturskribent og -formidlar Jan Erik Vold har m.a. produsert ei rekkje dikt, essay, sakprosa og gjendiktingar. Lyrikken hans spenner vidt, frå konkretisme, typografiske dikt, nonsensdikt og nyenkel kvardagslyrikk til haikudikt og politisk engasjert lyrikk. Platelista hans er lang, og han har skapt blest om den moderne lyrikken med diktopplesing til jazzakkompagnement. Me er svært stolte over at denne fantastiske ordsmeden opnar… Les meir »

Karl Ove Knausgård

Opningstale 2015

Av og med Karl Ove Knausgård Så mye av det man lærer om og forventer av verden finner sted når man vokser opp. Det er som en kurs settes de første årene, som man resten av livet følger og holder fast ved, mens omgivelsene rundt endrer seg. Jeg vokste opp på slutten av sytti- og… Les meir »

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård opnar årets Vossa Jazz

For åttande gong får opningskonserten ei litterær innleiing på Vossa Jazz. Den forfattaren som får oppdraget står heilt fritt til å framføra kva han eller ho vil. Einste føringa er at det skal vera nyskrive spesielt for dette høvet. Tidlegare har mellom anna Frode Grytten, Einar Økland, Marit Eikemo og Ragnar Hovland opna festivalen. –… Les meir »