Merkelappar: eldrejazz

Foto: Vossa Jazz/Ådne Dyrnesli

Helge og vårdagen

Helge och Polarna baud på ei berg- og dalbane av kjensler og inntrykk på Eldrejazz-konserten laurdag ettermiddag. Konserten resulterte i smil, tårer og latter hjå den eldre garde. Den kjende og kjære tjuaguten og multikunstnaren var seg sjølv lik, ikledd skinnvest, med skamlaus bergensdialekt, rungande vibrato og sjarm og formidlingsevne herfrå til Ulriken. Publikum song… Les meir »

Eldrejazz: Helge och Polarna

 Denne gongen tek Helge Jordal oss attende til glanstida til svensk visesong på 60- og 70-talet. Her vert det tur på trasiga skor, skrøner og dikt, og kanskje ein fuktig fest med Polaren Pär?

Eldrejazz: Mads Berven Gamleskulen

Gitarist Mads Berven er kjend frå eit utal ulike prosjekt og band med høg musikalsk kvalitet og god stemning som ein fellesnemnar.

Valerina Fortes Orkester

“alt var herlighet og fryd”

Det var godstemning frå fyrste stund då Valerina Fortes Orkester vitja Velferdsentralen i dag. Bandet handsama musikkskattane frå Kurt Foss og Reidar Bøe med respekt og humor, og det swinga så mykje at det rykka godt i dansefoten på eit – får ein seie – noko modent publikum. Songane vart introduserte med artige kommentarar, noko… Les meir »

Dei gamle er framleis eldst, men kva med dei unge?

Den eldre garde kjende sanneleg si vitjingstid laurdag formiddag då tospannet Fliflet og Sandvik gjesta Velferdsentralen. Det skulle berre mangle, all den erfaringa dei sit på. På bordet stod kaffi og kringle, men lukta som gradvis fylte det stappfulle lokalet, var den umiskjennelege duften av jazz. Då sistemann hadde sett kaffikoppen frå seg på bordet,… Les meir »